Blog

Živa semena

Danes, 22. 4.,  praznujemo dan Zemlje. Ob tem smo zbrala nekaj posnetkov poskusa, ki je v zadnjem mesecu potekal na našem Instagram profilu in sestavili filmček z navodili in rezultati.

Poskus je enostaven in lahko traja en teden ali tri, odvisno od tega koliko smo radovedni. Vsak dan nas čaka kakšna sprememba, ko opazujemo rast od začetnih kalčkov do pravih rastlinic. 

Vesela na delo! 😉

Seznam spletnega gradiva za učenje na daljavo

Na spletu obstaja že kar nekaj spletnih strani, ki ponujajo učne ure, posamezne naloge in različne vsebine za popestritev učenja. Ko sem pri Tjaši I. Lešnik, prof. specialne in rehabilitacijske pedagogike, zasledila nekaj teh spletnih strani, sem pomislila, da bi jih bilo dobro združiti v en seznam. Razdelila sem jih glede na razrede in posamezne predmete kolikor je to mogoče.

Seznam se lahko dopolni. Če najdete še kaj koristnega in uporabnega, mi lahko pišete na geomulci@gmail.com.

Kamen kot plamen

Ker si Geomulci prizadevamo za manj odpadkov in čistejše okolje, želimo spodbuditi okolju prijaznejši način obujanja spomina na bližnje, ki so se od nas poslovili. Plastične sveče, ki jih prižigamo, so ob slabi stopnji reciklaže bolj znamenje večnih odpadkov. Zagotovo ne želimo bremeniti okolja in s tem pitne vode s takšnim načinom.
Iz teh razlogov začenjamo »akcijo« KAMEN KOT PLAMEN.

Z Geomulci med zvezde in planete

Ponovno bomo popestrili dogajanje na srečanju Astronomske revije Spika, ki bo v soboto, 5. 10. 2019 ob 15.00 na Limbarski gori.
Odlična priložnost za pogled v zvezdno nebo in za lov na naša dva največja planeta. Zakaj je tako odlična? Ker se na enem mestu zbere več različnih teleskopov, skozi katere lahko opazujemo celo Saturnov obroč.