Katarina Fuchs

Sem Katarina, živahna oseba in le redko mi je dolgčas. Najbolj domače se počutim v naravi, ki jo rada raziskujem, ne samo doma, ampak tudi v tujini.

Študirala sem geologijo, saj se mi je od nekdaj zdela nekaj posebnega in imela sem prav. Z njo mi je marsikaj na naši Zemlji bolj razumljivo! Vedno znova me prevzamejo zgodbe, ki se skrivajo za posameznim mineralom, fosilom, kamnino, rastlino, živaljo ali naravnim pojavom. Ravno te navdušujoče zgodbe najraje delim z drugimi, še posebej z otroki. V prostem času rada plešem, pojem, ustvarjam, jadram na deski, izvajam letečo jogo v paru, tečem, planinarim, kampiram, potujem …

V času zaposlitve v Prirodoslovnem muzeju Slovenije na projektu Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam (Slovenski etnografski muzej) sem soustvarjala razstave in pedagoške ter andragoške programe. Pridobila sem veliko izkušenj z različnimi delavnicami za otroke in ljudi z različnimi oviranostmi. Sedaj sem samozaposlena v kulturi kot pedagoginja, kustosinja in interpretatorka kulturne in naravne dediščine. Tako lahko nadaljujem svoje poslanstvo, ki je prenašanje znanja in navdušenja za naravoslovje na otroke za več razumevanja in spoštovanja narave, sebe in drugih.

Zelo me zanimajo različni pristopi podajanja znanja in kreiranje različnih situacij, v katerih se otroci lažje učijo. Pri snovanju programov so mi pomembni naslednji pristopi: poučno, zabavno, participativno, gibalno, povezovalno (interdisciplinarno), kreativno, izkustveno in nenazadnje s pomočjo narave.

Opazovanje besedila od blizu

Avtor: Urša Valič

Katarina v akciji fotografiranja

Avtor: Igor Ravbar

Naj se zabava začne
Na koncu še izvrtamo luknje za naš obesek

Lenart Gregorič

Lenart je diplomirani profesor športne vzgoje, ki ima bogate izkušnje s delom z otroki. Poučuje otroke od 3 let naprej. Zelo ga zanima naravoslovje, zato nami sodeluje že od začetka. Naše programe obogati z gibalnimi in igrivimi vložki. To dodatno pripomore k zabavnemu učenju.  Precej izkušenj je pridobil tudi z delom v ameriškem poletnem kampu za otroke.

V prostem času najraje jadra na deski, smuča in izdeluje različne izdelke, od nakita do praktičnih rešitev v domu. Je vsestransko nadarjen Geomulc z nameškom do ušes.